Πληροφορίες

Όνομα: Χαραλαμπίδης Αδάμ
Ιατρείο: Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο:+30 210 674 5068

Ειδικότητα: Ορθοδοντικός

Χαραλαμπίδης Αδάμ- DDS, MSc

Ο Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, υπηρέτησε ως γενικός οδοντίατρος στο 412 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Από το Σεπτέμβριο του 2003 ως και τον Αύγουστο του 2004 εργάστηκε στο ιατρείο του Δρ. Στέλιου Καραμάνη στη Θεσσαλονίκη. Το Σεπτέμβριο του 2004 εντάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 2007 με βαθμό άριστα, λαμβάνοντας το Master of Science στην Ορθοδοντική. Με απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. το Σεπτέμβριο του 2008 αναγνωρίστηκε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική, ενώ το Νοέμβριο του 2008 τού απονεμήθηκε ο τίτλος της Οδοντιατρικής Ειδικότητας της Ορθοδοντικής.

Τον Ιούνιο του 2008 παρουσίασε στο 84ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Ομοσπονδίας (ΕΟS) στη Λισαβόνα Πορτογαλίας την επιστημονική του εργασία με τίτλο: «3D CT Evaluation of Nasal Volume Changes Induced by Rapid Maxillary Expansion”. Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics, στο οποίο είναι και μέλος του συντακτικού συμβουλίου αναθεώρησης. Από τις αρχές του 2011, ο ορθοδοντικός Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης είναι επικεφαλής του ορθοδοντικού τμήματος του The Dental Clinic Θεσσαλονίκης. Επίσης, από το Νοέμβριο του 2011, ο ορθοδοντικός Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης συνεργάζεται με την οδοντιατρική εταιρεία Smiles στην Ιρλανδία.

Είναι ενεργό μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών:

  • Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος
  • Ορθοδοντική Εταιρεία της Βορείου Ελλάδος
  • Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας
  • Ευρωπαϊκή Ορθοδοντική Ομοσπονδία
  • Παγκόσμια Ορθοδοντική Ομοσπονδία
  • Αμερικανικός Σύλλογος Ορθοδοντικών
  • Ιρλανδικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο

Πληροφορίες

Όνομα: Χαραλαμπίδης Αδάμ
Ιατρείο: Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο:+30 2310 281 896

Ειδικότητα: Ορθοδοντικός