Προληπτική Οδοντιατρική

Πρωταρχικό μέλημα μας είναι η διατήρηση της φυσικής σας οδοντοστοιχίας σας σε άριστη κατάσταση. Με γνώμονα τις αρχές της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής έχουμε εξασφαλίσει για τους ασθενείς μας ένα πλήρως ενημερωμένο ηλεκτρονικό σύστημα υπενθύμισης των δωρεάν οδοντιατρικών τους ελέγχων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καθενός όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μετά την πρώτη του εξέταση.
Η έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων της στοματικής κοιλότητας μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι δεν θα πονέσετε ποτέ κι οι μοναδικές σας επισκέψεις στον οδοντίατρο θα αφορούν τον εξαμηνιαίο καθαρισμό σας και μικροεπιδιορθώσεις.
Στις θεραπείες προληπτικής οδοντιατρικής που παρέχουμε στην κλινική μας, περιλαμβάνονται:

 • Έλεγχος

  Ο τακτικός εξαμηνιαίος έλεγχος με ή χωρίς αποτρύγωση (καθαρισμό), ανάλογα τους ρυθμούς συγκέντρωσης τρυγίας (πέτρας) του κάθε ασθενούς. Η αποτρύγωση γίνεται με τελευταίας τεχνολογίας σύστημα υπερήχων.

 • Καθαρισμός

  Σε περίπτωση που γίνει καθαρισμός, ακολουθεί στίλβωση των δοντιών ώστε να αναδειχθεί η φυσική τους λάμψη. Σε περιπτώσεις ύπαρξης πολλών χρωστικών γίνεται και σοδοβολή για την άριστη απομάκρυνση τους και την επανάκτηση από τον ασθενή του φυσικού λευκού της οδοντοστοιχίας του.

 • Φθορίωση των δοντιών

  Η φθορίωση των δοντιών γίνεται με την επάλειψη τους με ειδικό φθοριούχο βερνίκι και στοχεύει στην πρόληψη της τερηδόνας. Τοποθετείται με μικρό πινέλο και μπορεί να εφαρμοστεί και επιλεκτικά μόνο στις επιφάνειες των δοντιών που μας φαίνονται ύποπτες για μελλοντικό τερηδονισμό (π.χ. σε αρχόμενες τερηδόνες στις ενδιάμεσες των δοντιών επιφάνειες τις οποίες δυσκολεύεται να καθαρίσει ο ασθενής). Τα βερνίκια υπερέχουν των άλλων τρόπων εφαρμογής φθορίου (π.χ. φθοριούχα ζελέ) καθώς δεν νυπάρχει ο κίνδυνος κατάποσης. Να σημειωθεί πως εκτός από τους ασθενείς με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης τερηδόνας, η φθορίωση των δοντιών κρίνεται υποχρεωτική ανά έξι μήνες στα παιδιά, τους εφήβους και όσους έχουν ακίνητες ορθοδοντικές μηχανές.

 • Τοποθέτηση εμφράξεων κάλυψης οπών και σχισμών (sealants)

  Σε δόντια με βαθιές μασητικές αύλακες και υγιείς ή με κάποια καφετί απόχρωση (λόγω χρωστικών) που βρίσκονται στο στοματικό περιβάλλον τοποθετούνται τα sealants. Με τα sealants είναι δυνατό να αναχαιτιστεί η πρόοδος της τερηδόνας και μόνο με την τοποθέτηση τους. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι τα μικρόβια αποκόπτονται από το στοματικό περιβάλλον και επομένως δεν θα προσλαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους.