Μάρκος Ράλλης

Μάρκος Ράλλης

Χειρουργός Οδοντίατρος

Μάρκος Ράλλης

O Μάρκος Ράλλης αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991. Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της προσθετικής και της εμφυτευματολογίας στο Eastmann Dental Hospital του Λονδίνου. Το 2003 συνίδρυσε, μαζί με συνολικά είκοσι πρωτοπόρους οδοντίατρους και οδοντοτεχνίτες με κοινό ενδιαφέρον την αγάπη και το πάθος για την αισθητική οδοντιατρική, την Eλληνική Aκαδημία Aισθητικής Oδοντιατρικής της οποίας και συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος. Από το 2005 η Ε.Α.Α.Ο. αποτελεί μέλος της ΙFED – Διεθνής Oμοσπονδία Aισθητικής Oδοντιατρικής- και αποτελεί τη μοναδική επιστημονική εταιρεία που παρέχει συνεχή εκπαίδευση στον τομέα της αισθητικής οδοντιατρικής. Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της κλινικής μας στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την αισθητική οδοντιατρική και την εμφυτευματολογία. Eίναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

Δερβένης Κωνσταντίνος DDS MSc

Δερβένης Κωνσταντίνος DDS MSc

Ενδοδοντολόγος

Δερβένης Κωνσταντίνος

Ο Δερβένης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1986. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010 και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως χειρουργός οδοντίατρος στο 496 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Το 2012 εισήχθη στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Έκτοτε ασκεί αποκλειστικά Ενδοδοντία, ενώ από το 2014 είναι υπεύθυνος του ενδοδοντικού τμήματος του The Dental Clinic Θεσσαλονίκης. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις, τακτικές συμμετοχές σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και το 1ο βραβείο για ερευνητική εργασία στο 1ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Διατελεί μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της European Society of Endodontology.

Ισκάς Αχιλλέας DDS MSc

Ισκάς Αχιλλέας DDS MSc

Περιοδοντολόγος

Ισκάς Αχιλλέας

Ο Xειρουργός Οδοντίατρος ΙΣΚΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ DDS, Msc, με εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2001 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία και αποφοίτησε. Την περίοδο 2010 – 2012 παρακολούθησε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με τίτλο »Σύγχρονες ιατρικές πράξεις, δικαιϊκή ρύθμιση και βιοηθική διάσταση», το οποίο και ολοκλήρωσε με βαθμό 9,8 (άριστα). Το θέμα της διπλωματικής διατριβής του ήταν »Διασφάλιση της ποιότητας στην παροχή των οδοντιατρικών υπηρεσιών υγείας». Την περίοδο 2012 – 2015, παρακολούθησε το Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία και Βιολογία των Εμφυτευμάτων. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα εργασιών και έχει συμμετάσχει, με ανακοινώσεις, σε πολυάριθμα συνέδρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σαράτσης Βασίλειος DDS MD PhD

Σαράτσης Βασίλειος DDS MD PhD

Ειδικός χειρουργός στόματος, Οδοντίατρος, Ιατρός

Σαράτσης Βασίλειος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Julius Maximilians Universität Würzburg Γερμανίας το 2006. Στη συνέχεια εργάστηκε για δύο χρόνια ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό οδοντιατρείο στην πόλη Bamberg Γερμανίας, με κύρια απασχόληση στην κινητή και ακίνητη προσθετική, στην προσθετική των εμφυτευμάτων, στην οδοντική χειρουργική και ενδοδοντία. Το 2009 ξεκίνησε τη διδακτορική του διατριβή πάνω στην έρευνα των φυσικών και ρεολογικών ιδιοτήτων Αλλοπλαστικών Οστικών Μοσχευμάτων Φωσφορικού Μαγνησίου στο Τμήμα Λειτουργικών Υλικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Würzburg. Το Νοέμβριο του 2009 ξεκίνησε την Ειδικότητα της Χειρουργικής Στόματος σε Τμήμα Στοματικής, Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου σε Ιδιωτική Κλινική και σε Νοσοκομείο της πόλης Pforzheim Γερμανίας, όπου το Δεκέμβριο του 2012 έλαβε επιτυχώς τον Τίτλο του Ειδικού Χειρουργού Στόματος. Παράλληλα παρακολούθησε τα Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια Εμφυτευματολογίας της Γερμανικής Εταιρίας Εμφυτευματολογίας (DGI). Από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2016 φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του τον Ιούλιο του 2016. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Thessaloniki Dental Clinic σε περιστατικά Χειρουργικής Στόματος, Γναθοχειρουργικής και Εμφυτευματολογίας.

Κατσούδα Μαρία DDS MSc

Κατσούδα Μαρία DDS MSc

Παιδοδοντίατρος

Κατσούδα Μαρία

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1987. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη μία από τις δύο Οδοντιατρικές Σχολές της Ελλάδας το 2010. Στη συνέχεια εργάστηκε για ένα χρόνο ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό οδοντιατρείο στην πόλη της Αθήνας μέχρι τον Ιούλιο 2011 που ξεκίνησε την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος της παιδοδοντιατρικής, Advance Program for International dentists in Pediatric dentistry από το New York University College of Dentistry. Συμμετείχε ενεργά στην παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας λαμβάνοντας μέρος σε outreach προγράμματα σε υποανάπτυκτες περιοχές των ΗΠΑ, καθώς και σε κινητές μονάδες-βαν με οδοντιατρικό εξοπλισμό για οδοντιατρικούς ελέγχους και θεραπείες σε σχολεία της Νέας Υόρκης.​​ Τον Σεπτέμβρη του 2013 εισήχθη στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποτελεί μέλος της ομάδας του The Dental Clinic Θεσσαλονίκης, όπου ασκεί αποκλειστικά την Παιδοδοντιατρική. Από τον Ιανουάριο του 2016, είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο εργαστήριο της Παιδοδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επιστημονική κατάρτιση της περιλαμβάνει παρακολούθηση και συμμετοχή ως ομιλήτρια σε πλήθος Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών οδοντιατρικών εταιρειών:

 • International Association of Paediatric Dentistry (IAPD)
 • European Academy of Paediatric Dentistry (EAPD)
 • American Academy of Pediatric Dentistry (AAPD)
 • Ελληνική Παιδοδοντιατρική Εταιρεία (HSPD)
Χαραλαμπίδης Αδάμ DDS MSc

Χαραλαμπίδης Αδάμ DDS MSc

Ορθοδοντικός

Χαραλαμπίδης Αδάμ

Ο Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, υπηρέτησε ως γενικός οδοντίατρος στο 412 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Από το Σεπτέμβριο του 2003 ως και τον Αύγουστο του 2004 εργάστηκε στο ιατρείο του Δρ. Στέλιου Καραμάνη στη Θεσσαλονίκη. Το Σεπτέμβριο του 2004 εντάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 2007 με βαθμό άριστα, λαμβάνοντας το Master of Science στην Ορθοδοντική. Με απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. το Σεπτέμβριο του 2008 αναγνωρίστηκε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική, ενώ το Νοέμβριο του 2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος της Οδοντιατρικής Ειδικότητας της Ορθοδοντικής.​ Τον Ιούνιο του 2008 παρουσίασε στο 84ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Ομοσπονδίας (ΕΟS) στη Λισαβόνα Πορτογαλίας την επιστημονική του εργασία με τίτλο: «3D CT Evaluation of Nasal Volume Changes Induced by Rapid Maxillary Expansion». Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics, στο οποίο είναι και μέλος του συντακτικού συμβουλίου αναθεώρησης. Από τις αρχές του 2011 ο ορθοδοντικός Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης είναι επικεφαλής του ορθοδοντικού τμήματος του The Dental Clinic Θεσσαλονίκης. Επίσης από τον Νοέμβριο του 2011, ο ορθοδοντικός Αδάμ Δ. Χαραλαμπίδης συνεργάζεται με την οδοντιατρική εταιρεία Smiles στην Ιρλανδία. Είναι ενεργό μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών:

 • Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος
 • Ορθοδοντική Εταιρεία της Βορείου Ελλάδος
 • Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας
 • Ευρωπαϊκή Ορθοδοντική Ομοσπονδία
 • Παγκόσμια Ορθοδοντική Ομοσπονδία
 • Αμερικανικός Σύλλογος Ορθοδοντικών
 • Ιρλανδικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο
Δήμητρα Χρηστίδου

Δήμητρα Χρηστίδου

Βοηθός Οδοντιάτρου και Γραμματειακή Υποστήριξη

Δήμητρα Χρηστίδου

Η Δήμητρα Χρηστίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη, όπου και αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης το 1992. Το 1992 – 1994 παρακολούθησε 2ετές Τμήμα Προγραμματισμού και Χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Το 1994-1996 φοίτησε στη ΜΤΕ Νοσηλευτική Σχολή και το 2010 εισήχθη στο 4ετές πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΠΚΥ. Από το 1997 εργάζεται ως βοηθός οδοντιάτρου και από το 2008 προσφέρει τις υπηρεσίες της στο The Dental Clinic Θεσσαλονίκης ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και γραμματειακής υποστήριξης.

Ζωή Μιχαηλίδου

Ζωή Μιχαηλίδου

Βοηθός Οδοντιάτρου και Γραμματειακή Υποστήριξη

Ζωή Μιχαηλίδου

Η Ζωή Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Πτολεμαίδα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το γενικό λύκειο το 2006 και την ίδια χρόνια εισήχθη στο Ανώτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Λάρισας στο τμήμα Νοσηλευτικής, ενώ αποφοίτησε ως εξειδικευμένη νοσηλεύτρια το 2010. Έχει εργαστεί ως νοσηλεύτρια σε κλινικές και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην The Dental Clinic Θεσσαλονίκης ως βοηθός οδοντιάτρου και γραμματειακή υποστήριξη. Κατέχει πτυχίο αγγλικών και ECDL. Στην The Dental Clinic συν τοις άλλοις είναι υπεύθυνη νοσηλευτικού προσωπικού.