Εξοπλισμός Dental Clinic

Από τον πρώτο ακτινογραφικό σας έλεγχο, με σύστημα ψηφιακών ακτινογραφιών πλακών φωσφόρου που εξασφαλίζει την έκθεσή σας στη μικρότερη δυνατή ακτινοβολία, μέχρι τη σχεδίαση και την τοποθέτηση των οδοντικών σας εμφυτευμάτων και των προσθετικών σας εργασιών μέσω καθοδηγούμενης υπολογιστικής τομογραφίας και χρήσης συστήματος cad/cam, όλα ακολουθούν τα σύγχρονα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα εφαρμογής της οδοντιατρικής επιστήμης.

H εξέλιξη της πορείας της θεραπείας σας είναι ορατή και σε εσάς μέσω χρήσης ενδοστοματικής ψηφιακής κάμερας καθώς και με τη λήψη αρχικών, ενδιάμεσων και τελικών ψηφιακών φωτογραφιών με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τύπου DSLR. To οδοντιατρικό διοδικό laser που διαθέτουμε στην The Dental Clinic καλύπτει μια τεράστια γκάμα οδοντιατρικών εφαρμογών όπως χειρουργική στόματος (τομές, ταχύτερη επούλωση τραυμάτων), περιοδοντολογία, ενδοδοντικές θεραπείες, βέλτιστη επούλωση ενδοστοματικών βλαβών (άφθες, έλκη του στοματικού βλεννογόνου) και λεύκανση. Η διαδικασία εφαρμογής του laser είναι σε γενικές γραμμές ιδιαίτερα απλή: το μόνο που απαιτείται είναι ο ιατρός και ο ασθενής να καλύψουν τα μάτια τους με ειδικά γυαλιά και να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις του μηχανήματος. Η συσκευή είναι αθόρυβη και ο ελάχιστος θόρυβος που ενδεχομένως να ακούγεται δεν είναι ενοχλητικός. Οι περισσότεροι ασθενείς, όταν ερωτώνται πώς ένιωσαν μετά τη θεραπεία με το σύστημα laser, αναφέρουν μία αίσθηση αφής και ζέστης η οποία σε καμία περίπτωση δεν τους ενόχλησε.

Δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το σημαντικότερο κομμάτι, την υγιεινή, την οποία και εξασφαλίζουμε με ένα σύστημα διαχείρισης πολλαπλών δικλείδων ασφαλείας όλων των εργαλείων της κλινικής. Χρησιμοποιούμε αυτόκαυστους κλιβάνους για την αποστείρωση των εργαλείων και των χειρολαβών που έπεται της τοποθέτησής τους σε ειδικά πλυντήρια ιατρικών εργαλείων και συσκευές απολύμανσης με τη χρήση υπερήχων και επαγγελματικών απολυμαντικών υγρών που χρησιμοποιούν όλες οι σύγχρονες νοσοκομειακές μονάδες.

    

Για την διασφάλιση της υγείας σας έχουμε ως αρχή μας:

 • Χρήση εξεταστικών γαντιών μιας χρήσης από latex και βινύλιο (για ασθενείς με ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης στο latex)
 • Χρήση αποστειρωμένων ποτηριών, σιελαντλιών, βελονών και φυσίγγων αναισθητικών διαλυμάτων, όλα μιας χρήσης, για την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων
 • Τοποθέτηση αυτοκόλλητων πλαστικών μιας χρήσεως σε όλα τα σημεία του οδοντιατρικού μηχανήματος από ασθενή σε ασθενή, ώστε τα γάντια του επεμβαίνοντος ιατρού να παραμένουν αποστειρωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας
 • Απολύμανση όλου του εξοπλισμού του ιατρείου (οδοντιατρικά μηχανήματα,σωληνώσεις, πάγκοι εργασίας) καθώς και του δαπέδου με ισχυρά απολυμαντικά διαλύματα σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία των νοσοκομείων.
 • H σειρά των ενεργειών που ακολουθείται για την απολύμανση-αποστείρωση των εργαλείων είναι η εξής:
 • Μετά το πέρας της κάθε πράξης, όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν (εξαιρούνται τα μη μεταλλικά τα οποία είναι μίας χρήσεως) τοποθετούνται σε λουτρό υπερήχων με απολυμαντικό διάλυμα, όπου και παραμένουν επί μία ώρα, με στόχο τη διάσπαση του κυτταρικού τοιχώματος των μικροβίων
 • Ξέπλυμα, ψήκτριση και τοποθέτηση τους σε νοσοκομειακό πλυντήριο εργαλείων στους 90 βαθμούς Κελσίου επί μία ώρα
 • Στέγνωμα με απορροφητικό χαρτί
 • Σακουλοποίηση σε ειδικούς φακέλους με σήμανση αποστείρωσης η οποία αλλάζει χρώμα μετά το πέρας της διαδικασίας
 • Τοποθέτηση των σακουλοποιημένων εργαλείων σε αυτόκαυστο κλίβανο για ακόμη μιάμιση ώρα, ώστε να επιτευχθεί πλήρης αποστείρωση
 • Φύλαξη όλων το εργαλείων μέσα στους αεροστεγείς αποστειρωμένους φακέλους,μέχρι τη στιγμή που θα ανοιχτούνε για χρήση παρουσία του ασθενούς.

 

CAD

 

In Vivo

 

CAD Titanio

 

3D